PREDUZIMANJE

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

25 preduzetnica iz Srbije deo su desetomesečnog programa PREDUZIMANJE, koji je osmišljen u cilju podrške ženama koje vode svoje poslovanje u Srbiji. Preduzetnicama je pružena prilika da kroz individualne mesečne sastanke sa mentorkom rade na ličnom i profesionalnom razvoju, dok su grupne radionice usmerene na unapređenje njihovih znanja i veština. Radionice su organizovane na teme od značaja za razvoj poslovanja kao što su marketing, finansije, prodaja i slično.


Mentorski program pokrenut je trodnevnim dogadjajem u Mokrin Hous-u 14. 15. i 16. juna 2019. Kroz niz radionica 26 učesnica iz Srbije je tokom vikenda radilo na postavljanju ciljeva, kako individualnih tako i samog mentorskog programa, i na boljem predstavljanju sebe i svog biznisa. Za visok kvalitet sadržaja postarale su se domaće i strane ekspertkinje Sonja Dakić (Srbija), Kristina McMenamin (SAD) i Macarena Botta (Urugvaj).


CIje mentorskog programa PREDUZIMANJE jeste da osnaži dve grupe učesnica:

  1. MENTORKE: osnivačice sa nekoliko godina iskustva u vođenju biznisa / dajući im smernice i priliku da svoje znanje i iskustvo podele sa manje iskusnim preduzetnicama, kroz rad 1 na 1 u mentorskom paru, grupne sastanke i radionice radionice na teme od značaja za razvoj poslovanja.

  2. MENTORINE: osnivačice na početku preduzetničkog puta (stadijum ideje, MVP-a, ili biznisa koji posluje manje od 2 godine) / kreirajući bezbedan prostor za učenje i unapređenje biznisa, kroz 1 na 1 rad sa mentorkom, grupne sastanke i radionice na teme od značaja za razvoj poslovanja.


Vizija PREDUZIMANJA jeste rastuća zajednica preduzetnica iz Srbije i regiona, koje međusobno nesebično dele vreme, znanja, iskustva, savete i alate.


Program je podržan od strane Švajcarkog Preduzetničkog programa, koji već 4 godine radi na unapređenju startap ekosistema u 4 zemlje u regionu: Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije, kao i Peruu i Vijetnamu.

Utisci učesnica:

mentorina Bojana Stefanovski, Goldwert: Učešćeo u mentorskom programu doprinelo je kako mom poslovnom tako i ličnom razvoju. Pažljivo odabrana predavanja i teme za raspravu pomogle su mi da naučim puno o preduzetništvu i bržem razvoju poslovanja. Ovaj ugledni tim žena ne samo da me je inspirisao da radim na sebi i svojim idejama, već me je i stalno podržavao. Drago mi je što sam deo ovog projekta.

mentorina Ana Karabasil, SoulHub: Moje ime je Ana i osnivačica sam Soul Hub-a koji je rođen tokom ovog programa. Imala sam sreću da se prošle godine pridružim programu Preduzimanje.

Htela bih da istaknem tri stvari koje mi je doneo ovaj program:

1. Podrška - Ono što najviše volim u ovom programu je mreža koju on stvara, mreža neverovatnih žena koje se podržavaju. Podršku koju dobijate znajući da ima više žena poput vas, ovde i sada u ovoj ludoj vožnji pokretanja posla od početka.

2. Razmena - Jedan aplauz za podudaranje sistema koji je Milena primenila. :) Imala sam najneverovatnijeg mentora Dušu. Puno smo naučili zajedno iz razmene koju smo obavili u svim sferama života, ne samo u vezi sa poslom. Srećna sam što je ovaj program Dušu doveo u moj život.

3. Promena - vidim ovaj program i sve divne žene koje su deo njega kao pionire restrukturiranja poslovne scene u Srbiji, i ovaj program nam je pomogao da napravimo prve korake ove istorijske promene. :)

Hvala Mileni, Sonji i svim sjajnim predavačima koji su podržali ovaj put deleći svoje znanje.